Mijn computer is traag, wat kan ik doen?

Het is erg vervelend als je eigen computer traag is, vooral als je de computer nodig hebt voor bepaalde werkzaamheden. Je wilt natuurlijk ook geen nieuwe computer aanschaffen, want een nieuwe computer kost vaak meer dan duizend euro. Het is daarom ook verstandig om te kijken naar de opties die je hebt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het versnellen van de computer met behulp van software. Mocht je niet weten hoe je de computer sneller kunt maken, dan is het verstandig om dit artikel te lezen. Hier vind je daar namelijk meer informatie over.

Voer Windows updates uit 

Mocht je een Windows besturingssysteem hebben, bijvoorbeeld Microsoft Windows 10 Home of Microsoft Windows 11 Home, dan is het verstandig om regelmatig de updates van Windows uit te voeren. Dit kun je het beste doen door de updates van Windows via de website van Microsoft te downloaden, maar ook kun je ervoor kiezen om hiervoor ander software te gebruiken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een driver updater, maar ook aan ander software. Wanneer je de updates van Windows uitvoert, dan maak je zeker niet alleen de computer sneller, maar ook zorg je ervoor dat de computer veiliger is. 

Schaf Avast CleanUp aan 

Het is niet fijn om te moeten werken met een trage computer en het is dus belangrijk om te weten hoe je je computer weer sneller kan maken. Dit kun je het beste doen door een programma zoals Avast CleanUp te installeren, want dit programma is bedoeld voor het schoonmaken van computers. Avast CleanUp verwijderd oude bestanden, registery’s, maar ook cookies van de browsers. Daarnaast kun je via dit programma ook de programma’s aanpassen die gestart worden bij het opstarten van de computer. Dit zorgt er allemaal voor dat je computer veel sneller is dan nu!

Maak regelmatig back-ups van je computer 

Als je computer erg traag is, dan heeft dat natuurlijk altijd verschillende oorzaken. Dit kan er bijvoorbeeld aan liggen dat je computer erg traag is, dat je besmet bent met een virus, maar ook is het mogelijk dat de computer niet lang meer te leven heeft. Mocht je computer ermee ophouden en heb je belangrijke bestanden op de computer staan, dan heb je een zeer groot probleem omdat je niet meer bij de bestanden kan. Het is daarom verstandig om regelmatig een back-up van de computer te maken met behulp van Acronis True Image Backup